Oulu

OULU, FINLAND
RADISSON BLU HOTEL

Koordinaatit: 65°01' N, 25°28' E
Korkeusasema: 0 metriä (0 feet)
Aikavyöhyke: (GMT + 2:00)

Osoite: Hallituskatu 1, 90100 Oulu

Moottoritieltä E8, liittymä 8
Kohti Oulu, Kajaani, Muhos, tienumero 22
Käännytään länteen ja ajetaan suoraan kohti keskustaa Kainuuntietä (22) - Saaristonkatua pitkin aina Torinrantaan saakka, käännytään oikeaan Rantakadulle ja ajetaan eteenpäin; Radisson Blu Hotel Oulu vasemmalla.

Highway E8, exit nro 8 “Oulu, Kajaani, Muhos” to road 22

Heading to west towards Oulu city center Kainuuntie (road 22) – Saaristonkatu (road 22) all the way to Torinranta - market place. Turn right to Rantakatu, drive forward and Radisson is on your left hand side

AUTORANNASSA

Hotellin eteen on varattu Autorannan parkkialueelta tapahtumaan osallistuville oma parkkialue. Parkkeeraminen aluella sisältyy osallistumismaksuun.

KIVISYDÄMMESSÄ

Ajoliuska alas pysäköintihalliin on Hallituskadulta hotellin edustalta. Lähin ylöstulo Torikadulla D Ravintola Kaarlenholvin kohdalla, n. 500m kävely hotellille. Perusmaksu 2,30 € (1. tunti) ja jatkotaksa 1,00 € / 30 min jaksoina. Vuorokausimaksu enintään 30 €, 5 vrk pysäköinti 50 €

Maksuvälineiksi käyvät, kolikot, setelit ja maksukortit

Kesäisessä Oulussa riittää tapahtumia joka makuun. Kaupungin sydän on Torinranta, joka herää jo varhain aamulla täyteen elämään.  Vanha Tervakaupungin ranta kerää niin matkailjat kuin kaupunkilaisetkin nauttimaan antimistaan. Illalla paikalle kokoonnutaan niin ystävien kuin tuntemattomien kanssa viettämään leppoisaa iltaelämää- ja jatketaan juhlia aina aamuun saakka.

Katujuna eli oululaisittain Potnapekka liikennöi kesäisin kahdella eri kiertoajelureitillä, jotka kulkevat kaupungin puistojen ja kauneimpien kaupunginosien halki. Potnapekkaa ei kaupungin ydinkeskustan ulkopuolella yleensä näe ajoradalla, sillä junabussin reitti kulkee pääosin kevyen liikenteen väyliä pitkin.

Oulussa pysähdytään matkalla Lappiin, ja eihän kaupungista ole pitkästi Napapiirille. Kuitenkin Oulun sanotaan myös olevan Pohjolan Riviera, johtuen Nallikarin upeasta hiekkarannasta. Nallikari sijaitsee Hietasaaren merenpuoleisella länsirannalla. Alue on tunnettu kilometrin pituisesta hiekkarannastaan, joka on sekä paikallisten että matkailijoiden suosiossa.  Potnapekan reitti kulkee Nallikariin.

Oulu on perutettu vuonna 1605. Suomen viidenneksi suurin kaupunki, jonka väkiluku on 202 000 asukasta. Aikaisemmin Oulu tunnettiin tervakaupunkina, sillä sen keskeinen vientituote 1800-luvulla oli terva. Tästä ajasta muistona torin alueen terva-aitat. Nykyään Oulu on tunnettu Pohjois-Suomen johtavana business-kaupunkina ja Yliopisto-kaupunkina.